joi, 7 iunie 2012

Darth Vader's Tie Fighter - Revell

Kitul face parte din seria Star Wars fiind un Easy Kit, adica are piesele vopsite si teoretic nu trebuie lipici, piesele fixandu-se intre ele prin simpla apasare in zona pinilor de prindere. 
Kitul reprezinta nava de lupta a lui Vader la scara 1:121 (ciudata scara, dar este inscriptionata pe ambalaj)  si este catalogat ca fiind de gradul 2 de dificultate.
Am mai prezentat din aceiasi serie: Milenium falcon si X-wing fighter .

Instructiunile de montaj sunt simple si clare.

Gradul 2 de dificultate spune despre kit ca are putine piese. Toate piesele sunt injectate din plastic care are culoarea machetei finale si sunt pe trei rame. Pe doua dintre rame se afla piesele mari, cate doua pe fiecare rama.  


"Ala de respira greu" se afla pe cea de-a treia rama impreuna cu restul detaliilor.

 Exista si o rama cu transparente pe care se afla cele doua geamuri ale navei, respectiv cel frontal si cel de la trapa de acces in nava.


Lucrarea este o "lucrare de dupa-amiaza". Poate fi lasata asa cum este livrata de catre producator si este gata in maxim o ora, poate fi revopsita si atunci dureaza mai mult caci vopseaua trebuie sa se si usuce, dar eu am optat doar la cateva spalari cu negru si gri deschis, spalari facute cu zemurile fabricate special in acest scop de catre Vallejo.

luni, 4 iunie 2012

Campul de lupta

Plansa a fost facuta pentru a servi de postament intr-o diorama de lupta la scara 1:72. Dimensiunile sunt 60x60 cm si a fost o tema de sfarsit de saptamana sau weekend cum se mai spune pe la noi prin romanica. Am inceput lucrarea sambata la ora 11 la sediul "Viking art & hobby shop" impreuna cu Alexandru Dumitrescu si am continuat acasa. Duminica seara lucrarea era gata.
Suportul de baza a fost polistirenul expandat, patru straturi de cate 10 mm grosime fiecare peste care s-a vopsit cu vopsea tempera neagra. Pentru realizarea gaurilor si pentru finisarea santului am folosit letconul.

 Dupa ce s-a uscat vopseaua Alexandru a inceput sa "planteze" iarba artificiala folosind un pistol special conceput pentru asta si achizitionat cu ceva ani in urma de la Marius Aureliu (minitechnik.ro). In timp ce Alexandru se ocupa de gradinarit, am inceput realizarea podului.

 Pe la ora 16 ne-am raspandit fiecare pe la casile lui, eu si cu diorama in portbagaj. A urmat cautarea printre acareturi a matritelor pentru buturugi. Am gasit una cu 4 cuiburi si am inceput sa torn piesele. Pentru ca nu aveam decat 4 modele de buturugi a trebuit sa le vopsesc diferit si sa le plantez in asa fel incat sa nu fie doua identice una langa alta. Doi pomisori artificiali sunt tot ce a ramas intreg din padure. In mica vale am plantat diverse tufisuri din licheni achizitionati tot de la Marius "MiniTechnik". Mi-am adus aminte ca zicea Alexandru ceva de niste stanci asa ca in partea opusa "paduricii" am pus si doua pietre realizate din ... piatra de la mama ei. Fimalizarea podului a trebuit s-o fac pe pozitie. La final, pentru a rupe coloritul cat si pentru "invechirea" lemnului am folosit mai multe prafuri de la Vallejo.