marți, 3 ianuarie 2012

Maschinen krieger

Pe 15 iunie 2883 „AFS” (Armored Fighting Suit)  a adus un nou concept in tacticile de lupta, concept ce a dus la victorii in fiecare loc in care se dadea o batalie. In aceste zile, mercenarii angajati au devenit din ce in ce mai rari in cadrul fortelor armate pamantene.
 Hasegawa, pentru a pune in scena povestirea SF a conceput patru kituri din care doua la scara 1:35 si doua la scara 1:20. (http://www.hasegawa-model.co.jp/e-w/ITEMLIST/MK.html)
MK02 este unul dintre cele doua kituri la scara 1:20 si contine patru figurine ale caror piese se afla pe doua rame din stiren injectat.
Figurinele sunt cate doua pe rama, plasticul fiind  plastic tare.
In kit exista si o rama cu diverse accesorii (scule, truse de scule, cani, lampa de benzina, pompita de ulei, canistre ...) tot dintr-un plastic tare.
Instructiunile de montaj sunt destul de clare atat in privinta asamblarii cat si in cea a vopsirii pieselor.
Exista si o coala de decaluri insotita de instructiunile referitoare la inmatricularile ce apar pe decal, inmatriculari conforme cu povestirea. Instructiunile sunt tiparite pe ambele fete ale unui carton tare, carton ce poate fi cu usurinta indosariat. Din pacate, cele scrise sunt in japoneza. Din fericire denumirea fiecarui regiment este in engleza lucru care poate facilita alegerea inmatricularii.
La o prima verificare a asamblarii figurinelor, piesele se imbina relativ bine fiind nevoie totusi de ceva chit pe ici pe colo.

2 comentarii:

  1. Jupane, hai ca ai lasat Ursul cu botul cascat...
    Universul "Ma.K.", era ultimul subiect pe care m-as fi asteptat sa-l vad abordat, de catre matale !
    Excelenta alegere, pentru un nou an. Poate ar trebui sa cuget si io, la carari mai putin umblate. Par'egzamplu, kiturile "StarWars" la scara 1:48, de la "Fine Molds".
    Langa aceste foarte faine figurine (duduia este grozava), ma astept acum sa apara si obiectul muncii lor, adica " ANTIGRAVITY ARMORED RAIDER
    Pkf.85 FALKE"...
    Voi urmari lucrarea matale, cu un maxim interes !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu va fi un "Pkf.85 FALKE" pentru ca abordarea mea legata de evenimentele anului 2883 este oarecum diferita. Va exista insa un vehicul cu propulsie diferita de "Pkf.85 FALKE" si dotat cu un mic tun si un lansator de rachete (lucrez la el de mai bine de 2 saptamani si este gata in proportie de 40%). Nu scriu mai mult pentru ca atunci cand va fi gata va face obiectul unui alt subiect.

    RăspundețiȘtergere