luni, 4 septembrie 2017

SalonulNational de Modelism Militar editia a VIII-a

Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I” organizeaza si găzduieste în perioada 30 septembrie – 29 octombrie “Salonul Naţional de Modelism Militar” –  editia a VIII-a.
Devenit deja traditie, Salonul Naţional de Modelism Militar şi-a propus să reunească în fiecare an, la începutul toamnei, o parte dintre cei mai valorosi si împătimiţi machetişti într-o expoziţie care să pună în valoare atât crâmpee de istorie si stinta reduse la diferite scări cât şi pasiunea modelistilor pentru stinta, istorie, arta si constructia de machete.
Editia din acest an este dedicata celor 100 de ani de la Primul Razboi Mondial.
Şi anul acesta, Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I" i s-a alăturat în organizare Liga Aeronautica Romana si Liga Navala Romana, reuşind să se adune laolaltă lucrări ale căror autori au între 6 şi peste 60 de ani, autori veniţi din mai multe oraşe ale ţării (Alba Iulia, Cluj, Piteşti, Ploieşti, Hunedoara, Deva, Bucureşti, Sighisoara, Mangalia, Galati, Constanta, etc.) cat și modeliști din Turcia, Ungaria, Serbia si Italia.
Nu lipsesc machete de avioane, blindate, vehicule, nave, figurine, machete feroviare, diorame de război sau medievale, machete de nave spatiale, machete ale unor nave din filme SF si chiar scene de fantezie. Cei peste 70 de participanți vor expune peste 300 de lucrari din intreaga gama de teme modelistitice.
In cadrul “Atelierului micului machetist”, participantii din Bucureşti şi-au propus ca în fiecare sâmbată si duminica între orele 11-13, pe întreaga perioadă de desfăşurare a salonului să facă diverse demonstraţii de lucru şi de tehnici specifice legate de confectionarea de machete. Vizitatorii vor putea pune intrebari legate despre construcţia de machete si si legatura acestora cu istoria, dar şi despre ce înseamnă modelismul pentru fiecare dintre ei.
Salonul nu  se adresează în mod special specialistilor in stinta sau istoricilor ci tuturor celor ce îndragesc modelismul indiferent de pregatire profesionala, studii sau vârsta.
Sponsor : Viking Art & Hobby Shop (machete.ro)


Cei ce vor sa participe se pot inregistra la aresa de e-mail: modelism_militar@yahoo.com. Pentru inregistrare sunt necesare urmatoarele date: numele, prenumele, denumirea machetei si scara de executie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu