miercuri, 31 octombrie 2012

Salonul National de Modelism Militar- Editia a IV-a

Aflat la editia a IV-a, Salonul National de Modelism Militar si-a deschis portile pentru public duminica 23 septembrie, ora 12:00 la Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I".
Si anul acesta organizatorul principal, Muzeul Militar Naional "Regele Ferdinand I", a pus la dispozitie expozantior sala "Lapidarium".
In cadrul “Atelierului micului machetist", expozanţii din Bucureşti au facut diverse demonstratii in fiecare sambata si duminica, intre orele 11-13, pe intreaga perioada de desfasurare a salonului aratand diverse tehnici specifice legate de confectionarea de machete. Vizitatorii au putut sa puna intrebari legate de constructia de machete, dar si despre ce inseamna aceasta pasiune pentru fiecare dintre machetisti.

Amenajarea s-a facut pe data de 21 si 22 septambrie 



Duminica 23 septembrie, la ora 12 a avut loc deschiderea oficiala.
Au vorbit din partea organizatorilor: domnul Locotenent Colonel Constantin Lupu din partea Muzeului Militar (in plan apropiat), domnul General (R) Ion Guzu din partea ANCOVA (la mijoc), domnul profesor Neculai Moghior (cu aceiasi nelipsita barba) si eu (eu nu sunt in poza). 

Colegii si vizitatorii au stat si au ascultat, au filmat, au facut poze si au stat la cate o poveste



INCAS n-a lipsit nici anul acesta aducand o macheta "diferita" de restul salonului.

Un colt interesant din Salon il constituie coltul dedicat luptelor de la Cotul Donului. 
Este prima data cand in cadrul Salonului exista un loc cu o tema data si acest lucru se datoreaza lui Valeriu Visan, cel care in 2008 publica un minunat articol in revista Modelism International
 Pentru a da un plus de valoare coltului legat de Cotul Donului, Muzeul Militar a pus la dispozitie un panou pe care se afla sase fotografii ce surprind aspecte din timpul luptelor.





Eu si Victor Nastase (Victordegalati) de la CSU Galati:


Si navele de anul acesta:

Molea Marcel si a lui Rahova

Victor (degalati) Nastase si a lui Karl und Marie (1/200)

Victor (degalati) Nastase si a lui Yaht suedez 1/200

Victor (degalati) Nastase si a lui epava Pufer

Navele lui Danut Magon in stanga si cele doua mici din dreapta ale lui Marius Morosanu

Aida si vikingul meu

St. Luis si sectiune cuplul maestru Constitution

autori Victor Nastase si cu mine

HMS Campbeltown - autor Cezar Dumitrescu

Din colectia lui Valeriu Visan este expusa cea mai veche nava din salon. Autorii sunt machetistii din cadrul SNM din vremea aceia.












O parte dintre baieti care au expus:


Lucrarile lui Razvan Bujor si Bogdan Malinescu:




Vitrina de la intrare:







De la stanga la dreapta : Mihai Peligrad, Colonel Giovanni Cazzorla, General (R) Ion Guzu si cu spatele Cristian Attila Nemeth (Otti). Parul din stanga jos ii apartine lui Claudiu Stanescu.

Lucrari cu teme italiene din expozitie:




Lucrari care au atras atentia in mod deosebit:

Autor: Lucian Milosan

Autor: Ovidiu Simionescu
Autor: Lucian Millo











Sambata, 27 octombrie, Salonul s-a inchis.
Multumesc tuturor participantilor atat pentru prezenta cat mai ales pentru dragostea cu care vin an de an la acest salon bucurestean,
Multumesc domnului col. Lupu care desi nu mai este directorul muzeului s-a implicat direct ramanand trup si suflet alaturi de comunitatea modelistica. Sprijinul dumnealui se va cunoaste si cu prilejul altor actiuni.
Multumesc prietenului nostru generalul ® Guzu pentru ca de patru editii ne este alaturi si nu ne este alaturi doar legat de salon. Este unul dintre oamenii fara de care Salonul National de Modelism Militar nici macar n-ar fi existat.
Multumesc profesorului (tanar pensionar) Neculai Moghior care a fost alaturi de noi si a carei contributie a fost si ea majora in existenta acestui Salon, salon care s-a nascut din visul avut de trei oameni la deschiderea expozitiei dedicate Centenarului Vuia, expozitie ce a avut loc in 2006.
Multumesc actoalei conduceri a Muzeului Militar National Regele "Ferdinand I" pentru sprijinul acordat.
Multumesc colegilor care au contribuit cu premiile. Eu ii stiu dar le respect dorinta de a ramane in anonimat.
Multumesc lui Valeriu Visan pentru tema propusa, pentru susutinerea ei si pentru premiul acordat, premiu ce i-a revenit lui Mihai (Jiju) Darla.
Multumesc prietenului nostru Giovanni Cazzorla care a oferit medalii din partea clubului prieten "Gruppo Modellisti Centumcellae". Este vorba despre doua medalii de prietenie (una primita chiar de catre generalul Guzu), un aur si doua argint pentru teme italiene (in ciuda dusmanilor die-cast-ului aurul a revenit Lamborginiului meu, cele doua arginturi au fost primite de Catalin Balta- blindat si Danut Magon- avion), aur si argint pentru aero (Lucian Millo si Razvan Bujor), aur si argint la blindate (Ovidiu Simionescu si Bogdan Malinescu) si un aur la SF [lucrarea lui Lucian (Alexie) Milosan] .
Multumiri sponsorului "Viking art & hobby shop" care a intregit numarul vitrinelor, a oferit medalii tuturor participantilor si protocolul care a intretinut atmosfera atat la deschidere cat si la inchidere.
Premile in obiecte oferite de catre colegii anonimi au fost acordate dupa cum urmeaza: macheta SF lui Alin Ionescu, figurina lui Bogdan Popescu, Macheta de Audi lui Mihai Hortopan, cele doua reviste de aviatie, una lui Liviu Mariniac si cealalta lui Adrian Roman si cele doua machete de motociclete, una a revenit lui Iordache Mihai si cealalta tanarului (10 ani) David Cercel.
Cei patru copii, Radu, Victor, Ruxandra Dumitrescu si David cercel au primit trofeul slonului si s-a mai acordat medalia de aur "Memorial Eugen Fomino" clegilor Gheorghe Dobre, Marius Morosanu, Chelaru Gabriel, Iftinca Cezar, Ovidiu Socaciu si Cristian Attila Nemeth.
Toti participantii de la navo au primit diplome din partea Ligii Navale Romane. Multumiri LNR si domnului comandor Barbu care a fost alaturi de noi si la aceasta editie.
Inca o multime de diplome au fost acordate de catre ANCOVA si Liga Aeronautica Romana celor care au avut lucrari pe teme de aviatie si pentru prima data ANCOVA acorda o diploma unei figurine. Este vorba despre Capitan Aviator Alexandru Serbanescu, un kit din rasina produs de catre "RB Productions", figurina pe care am montat-o si vopsit-o cu draga inima.

Pozele au fost facute de catre Mihai Hortopan.






Spatele lui Ovidiu Socaciu
 


Sponsorul






Ana Maria Vizanti




Lucian Milosan primeste medalia de aur si diplom de la Giovanni Cazzorla

Cei patru copii care au expus


Generalul (r) Guzu imi da o mana de ajutor la inmanarea diplomelor




Gabriel Chelaru

Mihai Cianu (stanga) si Razvan Bujor















Cu ce m-am ales eu: medalia de prietenie cu clubul "Gruppo Modellisti Centumcellae", medalia de aur cu diploma si macheta care a castigato, medalia de partricipare cu diploma de participare, diploma ANCOVA pentru figurina la scara 1:32 Capitan Aviator Alexandru Serbanescu, diploma din partea Ligii Navale Romane si am pastrat amintire o medalie "Memorial Eugen Fomino".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu