marți, 23 septembrie 2014

Santa Maria - Revell / 1:90

 Mi-am dorit mai demult sa refac cateva dintre lucrarile pe care le-am lasat in patrimoniul Mini Model Club Bucuresti doar ca de data asta am preferat Santa Maria in locul Ninei de la Revell pe care am facuto pentru expozitia Revell din 1993. Mi s-a parut o lucrare cu mai multe detalii decat cele ale Ninei si in plus de asta am achizitionat ceva produse de la AK Interactiv pentru imitarea vopsirii lemnului, produse pe care vreau sa le testez direct pe o lucrare.



Kitul nu pare a fi unul deosebit de complicat, numarul de piese find relativ mic. Piesele sunt fixate pe cateva rame, fiecare avand cateva piese.




Dintre piese fac parte si sapte figurine in diverse pozitii.

Pe langa cele patru rame cu piese mai sunt in kit doua jumatati de coca 

Instructiunile de montaj, la prima vedere, sunt destul de detaliate si para fi comlete desi cred ca liseste ceva legat de doua parame, dar voi reveni le ele in timpul constructiei.
Exista in kit o coala cu decaluri reprezentand desenele de pe vele cat si cele de pe blazoanele de la pupa si prova

 Si exista si o coala din hartie pe care se afla toate pavilioanele existente pe aceasta nava

Pentru realizarea velelor, producatorul pune la dispozitie o coala din ABS cu velele vacuformate.

Pentru manevrele fixe si mobile, producatorul pune la dispozitie o papiota cu ata mai groasa si o "steluta" pe care se afla infasurata ata ceva mai subtire.

Imi place la acest kit faptul ca spatiul dintre scanduri este in negativ permitand realizarea lejera a calfatuirii

Bavurile sunt relativ OK avand in vedere ca nici nu lipsesc, dar nici nu sunt prea urate.
La o montare de proba imi pare ca piesele se monteaza relativ bine dupa debavurare singura parte unde pare a fi o problema mai mare este imbinarea cocii cu oglinda pupa unde piesele nu se suprapun prea bine.

La prima vedere kitul pare unul cam de nota 7,50-8 dar eu sper ca utilizand corect vopselele AK sa realizez o lucrare draguta.
03 august 2014
Cateva ore libere mi-au permis sa dau culorile de baza pe cele doua jumatati ale cocii si pe elementele ce formeaza puntile.

De data asta am folosit acrilicele de la AK Interactiv, cele din setul  "Old & weathered wood", volumul 1. A fost si prima mea intalnire serioasa cu vopselele de la AK si trebuie sa recunosc ca cel putin la pensula mi se par mai bune decat cele de la Vallejo. Adera mai bine la plastic si nu se imprastie mai mult decat este cazul astfel ca in zonele cu unghiuri nu urca peste cealalta vopsea lucru care face ca delimitarea intre culori asezate in planuri diferite sa fie foarte clara.


La intalnirea din luna august am dus si nava in stadiul in care se afla respectiv cu cele doua jumatati de coca in acelasi stadiu, dar cu doua dintre punti duse catre finisajul final.


Cand am ajuns sa fiu cat de cat multumit de nuantele de pe punti am trecut la imitarea calfatuiri. Dupa ce am incercat tehnica spalarii si n-am fost tocmai multumit, faptul ca spatiile dintre file sunt in negativ m-a dus cu gandul la o veche tehnica pe care eu o folosesc cu succes de multi ani respectiv trasarea liniilor cu un stilou Rotring de 0,25 folosind tus negru pentru desen.


Cam o ora la dispozitie motiv pentru care am inceput sa fac ceva modulatii de culoare culoarea pe jumatatea babord a cocii, modulatie care sa ma duca cat mai aproape de naturaletea lemnului. Spatiile dintre file au fost delimitate cu ajutorul tusului si a unui stilou Rotring de 0.35. Am facut si ceva spalari pe ici pe colo cu zemuri de la AK.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu