miercuri, 3 iulie 2013

Cuirasatul Bismarck produs de Amati - Numerele 111-120

Numarul 120 aduce cu el piesele pentru realizarea a cinci dintre cele sapte reflectoare ce se aflau pe aceasta nava.  Fiecare dintre reflectoare este compus din cate patru piese injectate din plastic, una dintre piese find vitrata. Geamurile vor fi montate dupa vopsirea reflectoarelor. Recomand vopsirea interioara a reflectoarelor cu o vopsea crom sau un gri metalizat deschis. Piesele arata foarte bine.

Cel de-al doilea tronson al tevilor tunurilor vine cu numarul 119. Piesele sunt metalice, confectionate din teava. Exista in pachet si o bagheta din lemn.
Facand o comparatie intre tevile confectionate de catre Amati si cele confectionate de catre polonezii de la GPM nu gasesc diferente majore, dar diferente exista. 
 
O rama din plastic injectat insoteste numarul 118. Rama contine primul tronson al tevilor artileriei grea.

Pentru multitudinea de detalii reprezentate de Amati in cadrul acestui kit s-au folosit foarte multe fotodecupaje. Si numarul 117 are o placa cu multe fotodecupaje. Acest numar este insotit si de o placa de placaj cu patru piese pentru tuburile port elice.
Elicile navei si cele patru ancore insotesc numarul 116. Din cauza transportului defectuos, cu greu am reusit sa gasesc un numar in care elicile sa fie mai putin deformate. In teancul cu reviste de la Inmedio Orhidea toate erau cu elicile cu palele torsionate si intr-un pachet eliciile erau cu palele rupte. Se pot remedia cu mai mult sau mai putin efort, dar avand in vedere pretul revistei, pasionatii nu meritau sa fie tratati in felul acesta. Majoritatea dintre cumparatori nu sunt modelisti cu experientasi la va fi mai dificil sa faca remedierile fara sa se cunoasca.

Numarul 115 aduce cu el o placa din alama fotodeupata avand pe ea un mare numar de piese printre care accesorii pentru turela si puntea amiral si trei baghete din lemn avand profile diferite necesare realizarii ventilatoarelor laterale. Desenele de executie ale ventilatoarelor sunt bine explicate si bine cotate facand usoara realizarea lor.
Numarul 114 este insotit de o rola cu guta pentru realizarea balustradelor, o rama cu doua piese din plastic injectat si o placa cu montanti fotodecupati.
Numarul 113 contine o placa din alama cu multe detalii fotodecupate, o bucata de teava din cupru ce va fi tub etambou si o rama din plastic injectat cu celelalte piese ce sustin axele port elice.


Numarul 111 are ca piese, pe langa o ambarcatiune din plastic injectat si o placuta cdin alama cu piese fotodecupate, piese necesare copletarii ambarcatiunilor cu detalii. Numarul 112 completeaza seria de ambarcatiuni  cu inca trei piese din plastic injectat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu