duminică, 23 august 2015

Monitoare de Dunare - RB Productions - scara 1:350

 Pana de curand, monitoarele de Dunare, nu erau un subiect interesant pentru mine. Atentia asupra lor mi-a atras-o Radu Brinzan la ultima lui vizita in Bucuresti cand mi-a si prezentat kitul gandit si realizat de el. Am studiat atunci piesele si mi-a placut finetea turnarii si pentru ca este vorba despre un subiect naval romanesc mi-am dorit sa aflu mai mult despre el. Am cautat fotografii si referinte despre aceste monitoare si nu in ultimul rand mi-am dorit sa achizitionez kitul.
Scara la care a fost realizat kitul este o scara uzuala - 1:350.

Cand am studiat piesele, decalurile inca nu erau gata dar ceea ce-i lipsea erau doar decalurile.


Prin intermediul siteului "machete.ro" am intrat in posesia unui exemplar complet, la tipla.


Piesele se afla intr-o cutie generoasa find foarte bine protejate impotriva deteriorarii.


Dar haide-ti sa "rasfoim" kitul.
Coca este turmata dintr-o singura bucata dintr-o rasina gri. Finetea turnarii nu lasa loc niciunui finisaj. Piesa trebuie doar decapata, grunduita, vopsita si se poate incepe constructia pe ea.



O parte dintre suprastructuri sunt turnate odata cu coca dar o parte dintre ele se afla turnate, tot din rasina, pe doua rame. Fiecare piesa are o litera care sa ajute identificarea ei pe instructiunile de montaj.


Aparent nu sunt multe piese, dar pe langa detalii mai exista si subansamble intregi care trebuiesc confectionate din piese fotodecupate, folia de alama fotodecupata continand o mare cantitate de detalii excelent realizate.


Kitul mai contine si o punguta cu tevile armamentului din dotarea monitoarelor cat si stalpii babord si tribord piesele find din alama strunjita.


Coala cu decaluri pare sa fie OK. Pe ea se afla inmatriculari pentru toate monitoarele din clasa Smardan.


Instructiunile de montaj nu se afla in kit, dar pot fi descarcate cu usurinta de pa net de la adresa indicata in kit.


Pentru indoirea fotodecupajelor astfel incat sa ajunga la forma necesara voi folosi un mini abcant produs tot de RB Productions. Este vorba despre cel mic la care mai am si ceva accesorii necesare diverselor tipuri de indoiri.
Dispozitivul, realizat prin tehnologia fotodecuparii, este din otel inoxidabil foarte dur permitand indoirea in diverse unghiuri a pieselor din alama.





Dispozitivul de baza poate fi completat cu diverse alte accesorii pentru a putea obtine cu usurinta, manere, cilindri sau conuri, in functie de necesitati.
Dispozitivul din imagine este cel mic existand la producator si unul mai lat decat acesta.


Am studiat piesele si incep, usor, usor, sa le pun cap la cap.


Am inceput sa ma joc cu fotodecupajele motiv pentru care am inceput cu o parte din piesele de artilerie, respectiv afeturile.
Pentru indoituri am folosit scula de la RB production.


Am lucrat cate un pic si la cele doua lansatoare care au inceput sa arate ca mai jos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu