Numarul 100 este si numarul care incheie livrarea pieselor pentru realizarea galionului, ultimele piese fiind ultimele doua panze ce intregesc velatura. In acest numar exista si un fel de diploma dar nu-mi este adresata mie ci celor ce au terminat galionul.
Felicitarile mele celor ce au terminat galionul indiferent de felul in care au abordat lucrarea! Acest ultim numar vine la pachet cu numarul 101, numar ce continua lucrarea cu o sectiune cuplu maestru, numar ce contine si primele piese pentru inceperea noii constructii.
Penultimul numar, respectiv
numarul 99, este insotit de doua panze, o pungulita cu ceva scripeti si una cu un tachet de volta. In interiorul revistei se afla anuntul ca numarul 100 va putea fi achizitionat incepand cu data de 19 adica fix in aceiasi zi cu aparitia numarului 99 drept pentru care am fugit sa cumpar si numarul 100. exista in numarul 99 si un pliant care prezinta continuarea colectiei cu cuplul maestru central.
Pe langa cele doua panze,
numarul 98 este insotit de instructiunile de montaj aferente ultimelor trei numere din colectie.
Numarul 97 este insotit si el de doua panze si fata de numarul trecut are si o pungulita in care se gasesc cativa scripeti. Mai sunt trei numere pana la finalul colectiei.
Colectia find pe sfarsite (mai sunt 4 numere in afara acestuia) au inceput sa soseasca si velele.
Numarul 96 vine cu instructiunile de lucru pentru numerele 96 si 97 si doua dintre panze pe care producatorul le prezinta fara grandee. Se poate realiza prin coaserea uneia confectionata din ata macrame impletita din mai multe fire si cusuta pe marginea panzei. Panzele mai au si alte probleme dar lipsa grandeelor este cea mai evidenta.
Mai este un pic si seria se va termina. Ma asteptam ca producatorul sa inceapa sa ne furnizeze panzele, dar nu.
Numarul 95 aduce cu el o pungulita plina cu cavile turnate din metal alb ce completeaza seria de cavile ce trebuiesc vopsite si montate pe nava, dar nu inainte de a fi pilite bavurile ramase din turnare.
Nava are multe capete de berbec de diverse dimensiuni asa ca si in
numarul 94 acestea sunt prezente. In acest numar apar si primele cavile, acestea fiind turnate din metal alb si vor trebui sa fie vopsite in culoarea lemnului.
Un nou set de instructiuni de montaj se alatura
numarului 93 al revistei. Instructiunile sunt aferente numerelor de la 93 la 95 inclusiv. Ca piese, numarul are pavilioanele si flamurile ce vor infrumuseta panzele si catargele si cativa scripeti din lemn.Pavilioanele si flamurile sunt dintr-un material ce pare a fi textil si sunt autocolante.
Numerele 91 si 92 sunt insotite de cate o papiota de ata din care sa se confectioneze diverse manevre, "inimi" si numarul 92 mai are in pungulita cu piese si ceva capete de berbeci. Desprte ate nu situ sa spun mai mult decat ca abia daca se aprpie de culoarea care ar fi trebit sa fie lucru care le face nefolositoare pentru mine. Nu stiu inca cum s-ar comporta daca asi incerca sa le vopsesc
Arborele artimon si o pungulita cu ceva scripeti sunt piesele ce au venit odata cu
numarul 90 al reistei. Desi nu credeam, iata ca mai sunt doar 10 saptamani pana la finalul colectiei Mari Corabii si pana pasionatii de corabia ce a insotit revista pe intreaga perioada vor avea toate piesele pentru a-si finaliza lucarea.
Un nou set de instructiuni apare odata cu
numarul 89 instructiunile fiind pentru montarea pieselor ca vin cu numerele de la 89 la 92. Patru baghete cu profile diferite, bracheti, si alte maruntisuri pentru prinderea vergilor sunt piesele acestui numar. In interiorul reviste se afla si o pagina cu o erata pentru numerotarea pieselor de la pagina 433 a instructiunilor de asamblare, pagina care se refera la piesle ce insotesc numarul 83.
Numarul 88 este ceva mai saracacios in piese fiind insotit de cativa scripeti si trei baghete rotunde cu diametre diferite. Si aceste piese vor merge tot catre arborada.
Pentru ca si manevrele fie ele fixe sau mobile trebuiesc trase (unele chiar capelate), la
numarul 86 revista este livrata si cu o papiota pe care se afla "paramele" de 0,5mm. Toat cu acest numar apar si capetele de berbec.
Numarul 87 este si el insotit de baghete necesare arboradei, bracheti si alte piese necesare vergilor.
Un nou set de instructiuni de montaj insoteste
numarul 85 al revistei. Este vorba despre instructiunile de montaj aferente pieselor ce insotesc numerele de la 85 la 88. Piesele acestui numar sunt trei baghete cu sectiune rotunda, scripeti, bracheti, mere ...
Numarul 83 continua seria baghetelor pentru arborada, trei la numar si mai are si o bucata de placaj cu piese decupate cu laser. Numarul 84 are o singura bagheta pentru verga, o mica bucata de placaj cu piesele pentru cavaletul barcii de serviciu (nu-mi plac cele doua piese nici picat cu ceara) cat si ceva piese metalice de legatura cu gabiile.
Numarul 82 are si el pe langa o bagheta cu profil rotud piese ce formeaza un cuib de cioara, cuib format din piesele taiate cu laser dintr-o bucata de placaj si piese turnate din metal alb, scripeti, "mere". Numarul este insotit si de o plansa cu reprezentari ale arboradei si ale vergilor.
Corabia find pe sfarsite piesele incep sa fie dedicate arboradei. Este si cazul
numarului
81, numar care pe langa baghete pentru vergi, piesele componente pentru un cuib de cioara mai contine si planurile pentru o mare parte a manevrelor fixe. Numarul 81 este insotit si de instructiunile de montaj aferente numerelor de la 81 la 84.