miercuri, 28 septembrie 2011

Antiaeriana ZU-23 / scara 1:25

Scriam La Mari corabii, in partea a doua, in dreptul numarului 32, despre antiaeriana ruseasca Zu23. Piesa de antiaeriana dotata cu doua tunuri de 23mm care a rezistat de-a lungul timpului singurele modificari fiind cele de la sistemul de ochire devenind din cel clasic cu tinta un sistem de ochire electronic modern.
Scriam acolo ca aceasta piesa de artilerie antiaeriana terestra a ajuns datorita eficientei ei sa fie folosita si pe cateva nave de lupta avand insa baza schimbata conform cu noua destinatie si fiind prevazuta cu scut de protectie pentru tragator.
In 1989 am ales sa fac piesa de artilerie dupa planurile din revista Modellbau heute scara de executie fiind 1:25, scara destul de convenabila pentru executia detaliilor de tot felul aflate pe antiaeriana.
Sursa pozelor: http://en.wikipedia.org/wiki/ZU-23-2, http://goldenachievers.com/rumors-silver-mica-metallic-paint-aluminum-flake-orientation-micrographs/
Pentru realizarea machetei am folosit hartie de ziar, prespan, placaj, cupru, alama, aluminiu si stiren.
Macheta poate fi asezata in orice pozitie intrucat se roteste pe baza si tevile pot fi ridicate si coborate.
Fiind printre primele mele lucrari serioase de modelism inca se mai afla in posesia mea, dar nu va mai fi scoasa la expozitii sau concursuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu